Decision Support Systems (DSS) is an elective course. This course provides a knowlede basis for developing a computer based system that can help managers in determining priorities from some alternative decision. The main content of this course is providing some knowlede about decision models applied in a DSS. It is expected that students will be able to use the models in developing DSS, and also developing models by combining the models. Main discussions in this course are: from Data Processing Systems to Decision Support Systems, Decision Managements, Decision Support Systems components, database in DSS, decision models (SAW, TOPSIS, AHP, Profile Matching), user and machine aspects, Group DSS and group decision models, DSS software developments.

Dosen & Asisten