Politik Dan Pemerintahan A...

The course is designed to develop comprehension, provide basic information and offer conceptual frameworks on socio-political development and government in Southeast Asian countries in 2 (two) major frameworks and 2 (two) issues of discussion which are in line with contemporary Southeast Asian context:

1. Nation-Building: how countries in the region deal with the issue of nation building, how they develop socio-cultural basis for national integration;

2. State-Building: how they deal with the issues of political institutionalization and political development; how do they create the institutions and rules of the game within domestic politics.

3. Political Economy of Development: how they deal with development issues; how they develop political economy frameworks that can ensure national autonomy.